miercuri, 12 septembrie 2012

Cine te invata sa zbori

Cine te invata sa zbori cu adevarat?  Parintii, prietenii, iubitii, colegii, cei care trec la un momentan pe drumul vietii tale? Cine te invata sa-ti deschizi aripile si sa iti iei zborul? Marea iubirea sau marea dezamagire,  momentele in care in sfarsit obtii ceea ce ti-ai dorit cu ardoare- copilul, familia, slujba sau pozitia la care aspirai de multa vreme? De la care dintre acesti actori, mai buni sau mai putin buni, deprinzi arta zborului?

Ei bine nici unul dintre cei care trec intamplator sau nu pe drumul vietii tale nu te invata nimic din arta zborului, singurul care poate face asta esti tu si atat. Tot ce poti lua de la ceilalti sunt scurte lectii si...  cam atat, in rest, tu esti cea/cel care va trebui sa-si doreasca sa se desprinda; cam cum a facut elefantelul Dumbo, si-a luat zborul atunci cand si-a facut curaj, si a zburat cu adevarat atunci cand a renuntat la orice proptele- la el era pana pe care o tinea strans de fiecare data cand isi lua zborul.

Vorba aia venim singuri pe lumea asta si tot singuri plecam, deci tot singuri trebuie sa invatam sa zburam si sa incercam sa ne depasim limitele, sa ajungem pana-n panzele albe doar pentru a le taia pentru a face loc aripilor noastre. Deci  ce te determina sa vrei sa te autodepasesti, sa spui "gata" de azi invat sa zbor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu